ICAO

Merhaba, ben ICAO (Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü). Bu yazıda bir örgütlenmenin nasıl tüm dünyada itibarı yüksek bir markaya dönüştüğünü sizlerle paylaşacağım. Benim asıl hedefim Birleşmiş Milletler olan Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü olarak, uluslararası hava taşımacılığı sisteminin iyi düzenlenmesi, planlanması ve geliştirilmesini sağlayan bir kurum olmaktı. Bu hedef doğrultusunda 192 ülkeyi bir çatı altında toplayarak ortak havacılık kuralları oluşturma başarısını elde ettim.

Peki bu marka itibarını nasıl kazandım? İlk olarak 4 Nisan 1947’de kuruldum ve aynı yılın Ekim ayında Birleşmiş Milletler’in bir parçası olarak özel bir kuruluş haline getirildim. Başlangıçta (Aralık 1944), 52 üye ülkeye sahip bir kurum iken bana “Uluslararası Sivil Havacılık Kongresi” adı verildi. Bu da benim marka kimliğimin oluşumunu sağladı. 6 Haziran 1945’den 4 Nisan 1947’ye kadar bu şekilde hizmet vermeyi sürdürürken, marka imajımı güçlendirerek emin adımlarla ilerledim ve ardından ICAO olarak bir üst kimlik edindim. ICAO, başlangıçta hava yolculuğunun güvenliğini ve verimliliğini artırmak için kuruldu. Marka konumlandırmamın yanı sıra, yeni sorumluluklar ve hedefler belirledim. Yıllar geçtikçe, ana hedef,üye devletlere yardımcı olmam için değiştirildi.Buda ICAO programı tarafından öngörülen projeler aracılığıyla yapıldı. Artık itibarı güçlü ve tüm dünya tarafından kabul edilen bir marka kurum olmayı başardım.

Marka yönetimim bir kurul tarafından sürdürülür. Bu kurul, üye olan devletlerin yaşam organlarından oluşmaktadır. Ayrıca bu kurul ICAO organizasyonunun en üst düzey organıdır yani benim liderlik merkezimdir. Örgütün çabalarını kapsamlı bir şekilde değerlendirmek ve yeni düzenlemeleri yapmak için her üç yılda bir toplantı yapılır. Bu toplantılar sayesinde benim geçmişte oluşturduğum konumlandırma özelliklerim ve gelecek stratejilerim belirlenir. Üyeler, her 3 yılda bir yapılan toplantılarda konsey üyelerine de oy vermektedir. Oylama, 36 üye ülkeden 36 temsilci ile yapılmaktadır. Ayrıca bu toplantılar sırasında, kurul bir bütçe de toplamaktadır. Her durumun şeffaf bir şekilde yapılıyor olması marka güvenimi ve marka sadakatimi artırmaktadır.

Tüm sorumluluklarımın temsilciliklerini meclis olarak belirleyip tüm dünyaya hizmet vermeyi sürdürüyorum. Yönetim organı olarak görev yapan kurul, yıllık raporları meclise sunar, meclisten direktifler alır ve üye devletler arasında bir hakemlik yapar. Müdüriyetin başkanı genel sekreter olup beş kategoriye ayrılmıştır: hava navigasyon bürosu, teknik işbirliği bürosu, hava ulaştırma bürosu, hukuk bürosu ve yönetim-servis bürosudur. Benim yürütülmeme katılan diğer organizasyonlar arasında Dünya Meteoroloji Örgütü ve Dünya Sağlık Örgütü de bulunmaktadır. Kısacası ben bir örgüt olarak birçok kuruluşu bir araya getirerek marka olmayı başarmış ve kendimi tüm dünyaya ispatlamış bir şekilde yoluma devam ediyorum.